Szeptember 17-ig még titok - Ki lett a "Városmarketing fővárosa" – Kik nyertek marketinggyémántot

A bírálati folyamat lezárultával, 2020. szeptember 17-én tartja a városok, települések marketing tevékenységét elismerő „Városmarketing Gyémánt Díj” átadóját a Magyar Marketing Szövetség. A szakma legnagyobb eseményének számító Marketing Summit Hungary rendezvény ad otthont a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete által koordinált díj konferenciával összekötött eredményhirdetésének.

„Ami ma a városmarketingben fontos” című szekcióban a különböző méretű városok, kiemelten a kisvárosok marketing-sajátosságairól, a turisztikai desztinációk aktuális, fontos teendőiről, s a jó márkázásról is lesz szó, a legsikeresebb városok tapasztalatai megismerése mellett.

Kiderül, hogy a több, mint 100 pályázatból mely ötletek, tevékenységek érdemelték ki a „városmarketing gyémántokat”. Vajon ki lesz 2020-ban a „Városmarketing fővárosa”? Melyik megye lett a legaktívabb? Ki áll majd a hat év alatt legtöbb gyémánttal rendelkezők ranglistája élen? Ki lesz idén a Városmarketing Nagykövete?

2020. szeptember 17-én megtudhatjuk.


A szekció programja:

17:15-17:20 - Megnyitó

17:20-17:35 - „A méret a fontos?!” – A kisváros-marketing lehetőségei, teendői a „nagyok árnyékában” - előadó: Prof. Dr. Piskóti István / Miskolci Egyetem

17:35-18:35 - Városmarketing Díj - Díjátadó ünnepség

18:35-19:05 - Fontos tapasztalatok a gyémántok csiszolásában - Díjazott városok képviselőinek bemutatóimoderátor: Marien Anita / Miskolci Egyetem

19:05-19:20 - „Az az egy fontos: legyetek jók most!” – A jó ország és a jó országmárka ismérvei - előadó: Dr. Papp-Váry Árpád / Budapesti Metropolitan Egyetem

19:20-19:35 - „A turizmusban most ez fontos!” – Desztinációs alkalmazkodási kényszerek és lehetőségek - előadó: Dr. Szalók Csilla / Budapesti Gazdasági Egyetem


A konferencia teljes programja és a regisztráció a Marketing Summit honlapján érhetők el.

Magyar Városmarketing Díj 2020

Mutassa be – önkormányzatként, szakmai vagy civil szervezetként, megvalósító vállalkozásként - a területek fejlődése érdekében végzett marketing tevékenysége eredményeit, s nyerje el ez évben is a Magyar Marketing Szövetség szakmai elismerését, a „Városmarketing gyémánt” védjegyet!

A Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének szakmai támogatásával létrehozott Magyar Városmarketing Díj célja, hogy:

  • a települések, térségek fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére felhívja a figyelmet,
  • a sikeres, hatékony marketing-megoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével hozzájáruljon az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez,
  • segítse a tapasztalatcserét, s benne a települések vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést.

Újdonságként versenybe hívjuk a térségeket, a megyéket, járásokat, hogy mutassák be önálló marketingprojektjeiket! Idén, először várjuk a határon túli, magyarlakta területek településeinek, szakmai, kulturális és civil szervezeteinek, térségi együttműködéseinek pályázatait is.

Öt kategóriában - Külső marketingkommunikációs megoldások és tartalom - Belső marketingkommunikációs megoldások és tartalom - Márka- és identitásépítés - Rendezvény-esemény - Fejlesztési projektek marketingprogramjai, kampányai - keressük és díjazzuk a térségek, települések ismertségük és elismertségük növelése, fejlesztése érdekében megvalósított sikeres marketingprojektjeit, kampányait, rendezvényeit, a szakmailag profi marketingmegoldásait!

A „Marketing fővárosa 2020” címeket ez évben három – nagyvárosok, kisvárosok valamint községek - kategóriában  is kihirdetjük.

Fókuszban a kisvárosok! – a pályázatot kísérő egyik szakmai konferencia keretében a kisvárosok speciális lehetőségei, kihívásai, nehézségei okán vizsgáljuk a városfejlesztési, kiemelten marketing és turisztikai programok sikeres megoldásait.

A „Marketingaktív megye 2020” címet az a megye nyeri el, melynek szervezetei, marketing-projektjei sikeres tevékenységükkel a legtöbb „Városmarketing gyémántot” gyűjtötték. Különdíjjal jutalmazzuk az év "Városmarketing nagykövetét ", aki település-kategóriaként a legtöbb pályázatot nyújtja be, ezzel is mutatva elkötelezettségét a területi marketing irányába.

Pályázni a 2019. január 1. és 2020. február 29. között megvalósított aktivitásokkal lehet. A pályázó szervezeteknek be kell mutatniuk a megvalósított marketingtevékenység előkészítésének, megvalósításának és eredményessége értékelésének folyamatát! A szakmai zsűri a marketing munka szakmaiságát, hatékonyságát és hatásosságát ismeri el a Városmarketing gyémánttal, a szakmai kiválóság védjegyének odaítélésével.

Egy szervezet több pályázatot is benyújthat, több Városmarketing gyémántot is szerezhet. Ahol több Városmarketing gyémánt gyűlik össze, az már az egész szervezet kiválóságát fémjelzi.

Nevezési határidő: 2020. június 22.

Nevezés

Kedves Pályázók!

Nevezni öt kategóriában, az előnevezési űrlapon a pályázó szervezet megjelöli, hogy mely kategóriá(k)ban kíván nevezni, azonban a pályázati anyagok végleges benyújtásának határideje: június 22. A nevezési űrlap benyújtása fizetési kötelezettséget von maga után. Igény esetén tanácsadással támogatjuk pályázata összeállításában. 

Pályázati, nevezési díj

„Városmarketing gyémánt” pályázat nevezési díja 25.000 Ft +ÁFA/nevezés

május 15-ig benyújtott nevezések Early bird akciónk keretében 20% kedvezményt kapnak a nevezési díjból (20.000 Ft+ÁFA/nevezés).

A nevezéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseit, tanácsadási igényét a következő elérhetőségeken várjuk:
Szakmai kérdésekben:

Marketing és Turizmus Intézet
email: mim@uni-miskolc.hu
telefon: 06-20-941-4687, 06-20-981-7702

Operatív kérdésekben:
Marketing és Turizmus Intézet
email: mim@uni-miskolc.hu
telefon: 06-30-637-5558

Számlázási, valamint technikai kérdésekben:
Vántus Lilla
Magyar Marketing Szövetség, marketing menedzser
e-mail: marketing@marketing.hu
telefon: 06-30-297-2139

A pályázó szervezet

Díjak

Városmarketing gyémánt 2020

Marketing fővárosa 2020

Marketingaktív megye 2020

Városmarketing nagykövete különdíj

 

Városmarketing Gyémánt Ranglista

Zsűri

A pályázatok szakmai értékelését a marketing szakma – a tudomány, az oktatás és a gyakorlati megvalósítás terén dolgozó - elismert személyiségeiből álló zsűri végzi, s ítéli oda a „Városmarketing gyémánt” díjakat.

Minden beadott pályázatot két független szakértő értékel, a kiírásban feltüntetett szakmai szempontok (lásd: pályázati kategóriákban), kritériumok alapján, s tesz javaslatot a „Városmarketing gyémánt” védjegy odaítélésére vonatkozóan. Eltérő javaslat esetén egy harmadik szakértő is felkérésre kerül, akinek a véleménye dönti el az értékelés eredményét.

A szakértői javaslatok alapján a zsűri tagjainak testületi ülésén kerül sor a díjak odaítélésére.

A „Városmarketing gyémánt” díjak, védjegyek odaítélését, annak településenkénti, megyénkénti összegzését követően hirdeti ki a zsűri a „Marketing fővárosa” és a Marketingaktív megye” elismerések nyerteseit.

A zsűri az egyes nyertes és elutasított pályázatokról – igény esetén - egyaránt rövid értékelést ad, melyet a Magyar Marketing Szövetség a pályázók felé megküld.

A zsűri tagjai: A zsűri tagjai felkérés alatt állnak, a felkérésünket elfogadó zsűritagok folyamatosan feltöltésre kerülnek.

DR. PISKÓTI ISTVÁN
DR. PISKÓTI ISTVÁN
Az MMSZ elnökségi tagja, a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének vezetője
HINORA FERENC
HINORA FERENC
Az MMSZ elnöke
DR. PAPP-VÁRY ÁRPÁD
DR. PAPP-VÁRY ÁRPÁD
Az MMSZ alelnöke, Budapesti Metropolitan Egyetem általános rektorhelyettes
BONYHÁDI GÁBOR
BONYHÁDI GÁBOR
Az MMSZ elnökségi tagja, MarkMyProfessor.com alapítója
DR. TOTTH GEDEON
DR. TOTTH GEDEON
Az MMSZ elnökségi tagja, Budapesti Gazdasági Főiskola intézetvezetője, főiskolai tanár
DR. FARAGÓ HILDA
DR. FARAGÓ HILDA
Idegenforgalmi szakközgazdász, címzetes egyetemi docens
MARÁCZI GÁBOR
MARÁCZI GÁBOR
Turizmus szakértő
DR. TÓZSA ISTVÁN
DR. TÓZSA ISTVÁN
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Gazdaságföldrajz és Jövőkutatás Tanszék vezetője
SEMSEI SÁNDOR
SEMSEI SÁNDOR
A Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség, elnöke
CSILLAG ZOLTÁN
CSILLAG ZOLTÁN
a Márkamonitor főszerkesztője
TERMES NÓRA
TERMES NÓRA
Az IBUSZ Utazási Irodák Kft., marketing igazgatója
GÖBÖLYÖSNÉ MÁTRAHEGYI ANNA
GÖBÖLYÖSNÉ MÁTRAHEGYI ANNA
A Médiapiac tulajdonosa, ügyvezetője
Jászberényi Melinda
Jászberényi Melinda
Budapesti Corvinus Egyetem, MMI Turizmus Tanszék, egyetemi docens
Dr. Dankó László
Dr. Dankó László
Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet, tanszékvezető, egyetemi docens
Nagy Katalin
Nagy Katalin
Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Turisztikai szakértő, mesteroktató
Dr. Eisingerné dr. Balassa Boglárka PhD
Dr. Eisingerné dr. Balassa Boglárka PhD
Széchenyi István Egyetem, Marketing és Menedzsment Tanszék, Egyetemi adjunktus

Díjazottak

Ismét Siófok a Marketing Fővárosa!
Rekordszámú nevezés az Országos Városmarketing Díjon

2019. június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. 

A díj ötödik évében 125 nevezés érkezett 30 várostól és egy megyei önkormányzattól. A pályázó szervezetek 6 kategóriában nevezhettek. Idén - szemben az előző évvel, ahol a külső kommunikációs megoldások és tartalom kategória volt a legnépszerűbb - a rendezvény kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, összesen 35.  Az elismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének elnyerte az Országos Városmarketing Díj gyémánt elismerését. Ez évben 97 gyémánt került átadásra.

Az idei év fődíjasa, ismét Siófok városa lett, s így viselheti a „Marketing Fővárosa 2019” kitüntető címet. A díjakat Dr. Piskóti István, a zsűri elnöke és Dr. Papp-Váry Árpád az MMSZ alelnöke adta át Mezőfi Józsefnének, a város Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottságának elnökének illetve Stadler- Szentpéteri Ildikónak, a Siófoki Fürdőegylet - Turisztikai Egyesület vezetőjének. Siófok 18 nevezéséből 12 részesült elismerésben, azaz a legtöbb Városmarketing Gyémánt díjat nyerte el, így lett ez évben is a Marketing Fővárosa.

Városmarketing nagykövete különdíjat Eger városa kapta, a nagyszámú és hibátlan pályázataiért, mellyel bizonyította, hogy komplex marketingtevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben.

A Marketingaktív megye 2019 különdíjat Somogy megye nyerte el.  

Az idei évben – miként tavaly is - a Városmarketing Díj Gyémánt Ranglista 2015-2019 élén újra holtverseny alakult ki, hiszen Győr és Miskolc városa is huszonnyolc gyémánt díjjal állnak az összesített lista élén.

A TUTSZ, a Turizmus Fejlesztők és Tanácsadók Szövetségének különdíját, Holczerné Szentirmai Ágnes titkártól a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kapta Stílusos ART Piknik rendezvényéért.

Göbölyösné Mátrahegyi Anna, a pályázat zsűritagjaként a Médiapiac képviseletében adta át egy exkluzív megjelenést jelentő különdíjukat a Marketing Fővárosának. 

Az MMSZ elkészítette a 2019-es Országos Városmarketing Térképet, amely bemutatja a marketingaktív megyéket és városokat. A térképből is jól látszik, hogy csupán két megyéből nem érkezett nevezés. Tizennyolc város egynél több pályázattal nyert „Városmarketing gyémántot”, míg tizenegy város egy pályázattal nyert.

A városok képviselői nemcsak a díjátadón, de a szekción is részt vehettek, ahol előadásokat hallhattak a városmarketing legújabb trendjeiről, az „okos város programok” marketingtámogatásáról, a digitális városmarketing eszközök alkalmazási technikáiról, valamint a turisztikai desztinációk életciklus elemzésének hasznáról, megoldásairól.


(A képen láthatóak az ötödik Országos Városmarketing Díj azon Gyémánt elismerésben részesült nevezői, akik a Díjátadón személyesen vették át elismeréseiket)
 

 


Siófok lett a Marketing Fővárosa 2018-ban!

2018. május 30-án került sor a negyedik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a Márkamonitor Márkaépítés konferenciájának a Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű Város-és Turizmusmarketing szekciója adott otthont. 

Az MMSZ  elkészítette a 2018-as Országos Városmarketing Térképet, amely bemutatja a marketingaktív megyéket és városokat. A térképből is jól látszik, hogy mindösszesen négy megyéből nem érkezett nevezés. Tizennégy város egynél több pályázattal nyert Városmarketing gyémántot, míg nyolc város egy pályázattal nyert. 

A negyedik évben 76 nevezés érkezett 23 várostól. A pályázó szervezetek 7 kategóriában nevezhettek. Idén - szemben az előző évekkel, ahol a rendezvény kategória volt a legnépszerűbb - a külső kommunikációs megoldások és tartalom kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, összesen 23. Az elismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének elnyerte az Országos Városmarketing Díj gyémánt elismerését.

Az idei év fődíjasa, Siófok városa lett, így ezentúl viselheti a „Marketing Fővárosa 2018” kitüntető címet. A díjat Stadler- Szentpéteri Ildikó a Siófoki Fürdőegylet - Turisztikai Egyesület vezetője  és Bárkányi Bianka marketing munkatárs vette át. A város 11 nevezést nyújtott be, 8 Városmarketing Gyémánt díjat nyert el és a versenykiírás szerint, aki a legtöbb gyémántot nyeri el az lesz az adott évben a Marketing Fővárosa.

(A képen balról-jobbra: Dr. Piskóti István, az MMSZ elnökségi tagja, Stadler- Szentpéteri Ildikó, a Siófoki Fürdőegylet - Turisztikai Egyesület vezetője,  Bárkányi Bianka, a Siófoki Fürdőegylet - Turisztikai Egyesület marketing munkatársa, Rácz Bettina, az MMSZ marketing menedzsere)

Városmarketing nagykövete különdíjat Győr városa kapta, hiszen Siófok után ők nyújtották be a legtöbb pályázatot, ezzel is bizonyítva, hogy komplex marketingtevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben.

A Marketingaktív megye 2018 különdíjat Borsod-Abaúj Zemplén megye nyerte. Ezt az elismerést azon megye kapta meg, amely a települései révén a legtöbb Városmarketing gyémánt elismerést szerezte. Miskolc hét, Kazincbarcika két nyertes pályázata révén vált Borsod-Abaúj Zemplén megye a "Marketingaktív megyévé".

Az idei évben a Városmarketing Díj Gyémánt Ranglista 2015-2018 élén holtverseny alakult ki, hiszen Győr és Miskolc városa is tizenkilenc gyémánt díjas pályázattal állnak a lista élén.

A ranglistán azok a települések szerepelnek, akik a pályázat kiírása óta gyémánt elismerést szereztek a pályázataikkal.

Tavaly új különdíj került bevezetésre, amely a Hatékonysági különdíj nevet viseli. Ezt a díjat Vásárosnamény városa kapta, aki a pályázataival leginkább bizonyította a hatékonysági mutatók bemutatása által, hogy a kitűzött, pontosan megfogalmazott marketingcélok elérését a leghatékonyabb forrás-felhasználással sikerült megvalósítania.

Göbölyösné Mátrahegyi Anna, a pályázat zsűritagjaként az Observer Budapest Médiafigyelő képviseletében adta át különdíjukat mind a Marketing Fővárosának, mind az idei Hatékonysági különdíjazottnak. Természetesen mind a fődíjas, mind a különdíjazott féléves médiafigyelő szolgáltatást kaptak ajándékba, hogy ezzel is támogassák őket kommunikációs tevékenységük során.

A városok képviselői nemcsak a díjátadón, de a szekción is részt vehettek, ahol előadásokat hallhattak a városmarketing legújabb trendjeiről, miközben a települések példája más területen tevékenykedő marketingszakemberek számára is inspiráló lehetett.

(A képen láthatóak a negyedik Országos Városmarketing Díj azon Gyémánt elismerésben részesült nevezői, akik a Díjátadón személyesen vették át elismeréseiket)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miskolc lett a Marketing Fővárosa 2017-ben!

2017. május 30-án került sor a harmadik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a Médiapiac Márkaépítés konferenciájának az MMSZ-el közös szervezésű Város-és Turizmusmarketing szekciója adott otthont.

Az MMSZ elkészítette a 2017-es Országos Városmarketing Térképet, amely bemutatja a marketingaktív megyéket és városokat. A térképből is jól látszik, hogy mindösszesen négy megyéből nem érkezett nevezés. Tizenkét város egynél több pályázattal nyert Városmarketing gyémántot, míg tizenhárom város egy pályázattal nyert. Budapestről két kerület adott be nevezést, amelyből mindkettő elismerésben részesült.

Az erő- és esélyegyenlőségi viszonyok miatt Budapest nem nyújthat be pályázatot, azonban a fővárosi kerületek önálló településként nevezhetnek, akik így teljes részeseivé válhatnak az Országos Városmarketing Díjnak.

A harmadik évben 76 nevezés érkezett. A 26 várost képviselő szervezetek 7 kategóriában pályázhattak. Idén is a rendezvény-esemény kategória volt a legnépszerűbb, melyre összesen 19 nevezés érkezett. Az elismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének elnyerte az Országos Városmarketing Díj gyémánt elismerését.

Az idei év fődíjasa, Miskolc városa lett, így ezentúl viselheti aMarketing Fővárosa 2017” kitüntető címet. A díjat Pfliegler Péter alpolgármester vette át. A város 9 nevezést nyújtott be, 7 Városmarketing Gyémánt díjat nyert el és a versenykiírás szerint, aki a legtöbb gyémántot nyeri el az lesz az adott évben a Marketing Fővárosa.

 

(A képen balról-jobbra: Hinora Ferenc, MMSZ elnöke, Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, Dr. Piskóti István, az MMSZ elnökségi tagja)

Városmarketing nagykövete különdíjat Vásárosnamény városa kapta, hiszen Miskolc után ők nyújtották be a legtöbb pályázatot, ezzel is bizonyítva, hogy komplex marketingtevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben.

A Marketingaktív megye 2017 különdíjat Somogy megye nyerte. Ezt az elismerést azon megye kapta meg, amely a települései révén a legtöbb Városmarketing gyémánt elismerést szerezte. Kaposvár hat, Siófok öt nyertes pályázata révén vált Somogy megye a "Marketingaktív megyévé".

Az idei évben a Városmarketing Díj Gyémánt Ranglista 2015-2017 élén ismét Győr városa áll tizenhárom gyémánt díjas pályázattal, miután az első két évben kilenc, idén pedig négy újabb gyémánttal lett gazdagabb.

A ranglistán azok a települések szerepelnek, akik a pályázat kiírása óta gyémánt elismerést szereztek a pályázataikkal.

Az idei évben új különdíj került átadásra, amely a Hatékonysági különdíj nevet viseli. Ezt a díjat Siófok városa kapta, aki a pályázataival leginkább bizonyította a hatékonysági mutatók bemutatása által, hogy a kitűzött, pontosan megfogalmazott marketing célok elérését ésszerű forrás-felhasználással sikerült megvalósítania.

Göbölyösné Mátrahegyi Anna, a pályázat zsűritagjaként az Observer Budapest Médiafigyelő képviseletében adta át különdíjukat mind a Marketing Fővárosának, mind az idei Hatékonysági különdíjazottnak. Természetesen mind a fődíjas, mind a különdíjazott féléves médiafigyelő szolgáltatást kaptak ajándékba, hogy ezzel is támogassák őket kommunikációs tevékenységük során.

A városok képviselői nemcsak a díjátadón, de a szekción is jelentős számban képviseltették magukat, ahol előadásokat hallhattak a városmarketing legújabb trendjeiről, miközben a települések példája más területen tevékenykedő marketingszakemberek számára is inspiráló lehetett.

 

(A képen láthatóak a harmadik Országos Városmarketing Díj azon Gyémánt elismerésben részesült nevezői, akik a Díjátadón személyesen vették át elismeréseiket)


Budapest XIII. kerület lett a Marketing Fővárosa 2016-ban!

 

2016. május 31-én került sor a második Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a Médiapiac Márkaépítés konferenciájának az MMSZ-el közös szervezésű Város-és Turizmusmarketing szekciója adott otthont. 

Az MMSZ elkészítette a 2016-os Országos Városmarketing Térképet, amely bemutatja a marketingaktív megyéket és városokat. A térképből is jól látszik, hogy mindösszesen négy megyéből nem érkezett nevezés. Tizenegy város egynél több pályázattal nyert Városmarketing gyémántot, míg 19 város egy pályázattal nyert. Budapestről két kerület adott be nevezést, amelyből mindkettő elismerésben részesült.

Az erő- és esélyegyenlőségi viszonyok miatt Budapest nem nyújthat be pályázatot, azonban a fővárosi kerületek önálló településként nevezhetnek, akik így teljes részeseivé válhatnak az Országos Városmarketing Díjnak.

A második évben 70 nevezés érkezett. A  35 várost képviselő szervezetek 6 kategóriában pályázhattak. Idén a rendezvény-esemény kategória volt a legnépszerűbb, melyre összesen 24 nevezés érkezett. Az elismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte.  Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének elnyerte az Országos Városmarketing Díj gyémánt elismerését.

Az idei év fődíjasa, Budapest XIII. kerülete lett, így ezentúl viselheti a „Marketing Fővárosa 2016” kitüntető címet. A díjat Holopné Schramek Kornélia, alpolgármester asszony büszkeséget megfogalmazó gondolatokkal vette át. A XIII. kerület 6 nevezést nyújtott be, 6 Városmarketing Gyémánt díjat nyert el és a versenykiírás szerint, aki a legtöbb gyémántot nyeri el az lesz az adott évben a Marketing Fővárosa.

A Marketing Fővárosa fődíj mellett a XIII. kerület a Városmarketing nagykövete különdíjat is megkapta, hiszen ők nyújtották be a legtöbb pályázatot, ezzel is bizonyítva, hogy komplex marketing tevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben.

(A képen balról-jobbra: Hinora Ferenc, MMSZ elnöke, Holopné Schramek Kornélia, Dr. Piskóti István, az MMSZ elnökségi tagja)

Marketingaktív megye 2016 különdíjat Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye nyerte. Ezt az elismerést azon megye kapta meg, ahonnan a legtöbb település részesült Városmarketing gyémánt elismerésben. Cégénydányád egy, Nyírbátor kettő, míg Vásárosnamény négy nyertes pályázata révén vált Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye a "Marketingaktív megyévé".

Az idei évben a Városmarketing Díj Gyémánt Ranglista 2015-2016 élén Győr városa áll 9 gyémánt díjas pályázattal, miután a tavalyi négy gyémánt elismerést követően, idén öt újabb gyémánttal lett gazdagabb.

A ranglistán azok a települések szerepelnek, akik a pályázat kiírása óta gyémánt elismerést szereztek a pályázataikkal. Az alábbi listán az a 9 város szerepel, akik a legtöbb gyémántot gyűjtötték össze 2015 óta.

Az idei évben új különdíjat adtunk át, amely az Okos város nevet viseli. Ezt a díjat Debrecen városa kapta, aki a pályázataival leginkább bizonyította a digitális marketing használatában való jártasságát.

Göbölyösné Mátrahegyi Anna, a pályázat zsűritagjaként az Observer Budapest Médiafigyelő képviseletében adta át különdíjukat mind a Marketing Fővárosának, mind az idei Okos Városnak. Természetesen mind a fődíjas, mind a különdíjazott médiafigyelő szolgáltatást kaptak ajándékba, hogy ezzel támogassák őket kommunikációs tevékenységük során.

A városok képviselői nemcsak a díjátadón, de a szekción is jelentős számban képviseltették magukat, ahol előadásokat hallhattak a városmarketing legújabb trendjeiről, miközben a települések példája más területen tevékenykedő marketingszakemberek számára is inspiráló lehetett.  

 (A képen láthatóak a második Országos Városmarketing Díj azon Gyémánt elismerésben részesült nevezői, akik a Díjátadón személyesen vették át elismeréseiket)


2015. május 28-án került sor az első Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a Médiapiac Márkaépítés konferenciájának az MMSZ-el közös szervezésű városmarketing szekciója adott otthont.

A 2016-os díjak átadása várhatóan 2016. május 31-én lesz - az előző évhez hasonlóan - a Médiapiac Márkaépítés konferenciájának az MMSZ szervezésében megrendezésre kerülő városmarketing szekcióján.

A Márkamonitor nem csak az MMSZ alapvető célkitűzéseivel való azonosulás - többek között a városmárkázás helyes gyakorlatának elterjedése - miatt csatlakozott a pályázathoz, hanem egyben úgy gondolja, hogy a Márkaépítés konferencia kiváló fóruma lehet a jó példák bemutatásának. A konferencián a városmarketing szekció befogadásával lehetőséget biztosít arra, hogy a pályázók és a városmarketing területén dolgozók, érdeklődők a legújabb városmarketing trendekről informálódjanak. A Márkaépítés konferencia Városmarketing szekciójának végén kerül sor a hivatalos díjátadóra is, ahol a fődíj a „Marketing Fővárosa” valamint a két különdíj a Marketingaktív Megye valamint a Városmarketing nagykövete is gazdára talál.

„Az Országos Városmarketing Díj pályázatot azért alapítottuk, hogy felhívja a figyelmet a városok fejlesztésében egyre fontosabbá és egyre intenzívebbé váló marketingtevékenységre, annak sokszínűségére, eredményességére. A sikeres, hatékony marketingmegoldások elismerésével és azok széleskörű népszerűsítésével a Magyar Marketing Szövetség hozzájárul az igényes, szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, segíti a tapasztalatcserét, s benne a megyék, a városok vezetői, szervezetei és a marketingesek közötti együttműködést.” – nyilatkozta Dr. Piskóti István, a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének vezetője, a zsűri elnöke.

Az MMSZ elkészítette a 2015-ös országos városmarketing térképet, amely bemutatja a marketingaktív megyéket és városokat. A térképből is jól látszik hogy mindösszesen három megyéből nem érkezett nevezés. Tíz város egynél több pályázattal nyert Városmarketing gyémántot, míg 22 város egy pályázattal nyert. Budapestről négy kerület adott be nevezést, amelyből két kerület részesült elismerésben.

 

Az első évben 66 nevezés érkezett36 várost képviselő szervezetek 6 kategóriában pályáztak. 2015-ben a rendezvény-esemény kategória volt a legnépszerűbb, melyre összesen 24 nevezés érkezett. Az ismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének elnyerte az Országos Városmarketing Díj gyémánt elismerését. 

A 2015. év fődíjasa, Tata városa ezentúl viselheti a „Marketing fővárosa 2015” kitüntető címet. A díjat Michl József, polgármester büszkeséget megfogalmazó gondolatokkal vette át. Tata 5 nevezést nyújtott be, 5 városmarketing gyémánt díjat nyert el és a versenykiírás szerint, aki a legtöbb gyémántot nyeri el az lesz az adott évben a Marketing Fővárosa.

(A képen balról-jobbra: Hinora Ferenc, MMSZ elnöke, Dr. Piskóti István, az MMSZ elnökségi tagja, Michl József, Tata polgármestere)

A Városmarketing nagykövete különdíjat első alkalommal holtversenyben két város -Eger és Győr - kapta meg. Ők nyújtották be a legtöbb pályázatot, ezzel is bizonyítva, hogy komplex marketing tevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben.

Marketingaktív megye különdíjat Pest Megye nyerte. Ezt az elismerést azon megye kapta meg, ahonnan a legtöbb település részesült városmarketing gyémánt elismerésben. 2015-ben Budaörs, Szigetszentmiklós, Gödöllő és Vác városok révén vált Pest Megye a "Marketingaktív megyévé". 

Az Éva Utazó Magazin Innovatív kommunikációs különdíját Eger városa kapta. A város nevében a díjakat a városhoz szorosan kötődő Kovács Katalin, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő boldogan vette át.

Göbölyösné Mátrahegyi Anna, a pályázat zsűritagjaként az Observer Budapest Médiafigyelő képviseletében adta át különdíjukat mind a Marketing Fővárosának,Tatának, mind a két Városmarketing nagykövetnek, Egernek és Győrnek. Természetesen a különdíjazottak médiafigyelő szolgáltatást kaptak ajándékba, hogy ezzel támogassák őket kommunikációs tevékenységük során.

A városok képviselői nemcsak a díjátadón, de a szekción is jelentős számban képviseltették magukat, ahol előadásokat hallhattak a városmarketinggel foglalkozó új kutatásokról, hazai és nemzetközi módszerekről, jórészt a pályázat zsűritagjai prezentálásában. 

„A jó városmarketing tevékenység pozitív hatással van az ott élők mindennapjaira, a város ismertségére és megítélésre!”

Workshop/Díjátadó

Smart City – Smart Marketing - városmarketing szekció

---- 2019. június 5. (szerda) 14.00- 16.00, Budapest, Marriott Courtyard  ----

A Médiapiac szervezésében június 5-én kerül megrendezésre a MédiapiacON konferencia. A konferencián az egyik vendégtéma a városmarketing, ahol ötödször adjuk át az Országos Városmarketing díjakat. 

A konferencia a Városmarketing Szekció befogadásával lehetőséget biztosít arra, hogy a pályázók és a városmarketing területén dolgozók, érdeklődők a szakterület legújabb trendjeiről informálódjanak, miközben a települések példája más területen tevékenykedő marketingszakemberek számára is inspiráló lehet.

A város szekcióban fókuszban a smart város, a városmárka, a fenntartható város, illetve a városmarketing aktuális kérdései, de itt kerül sor, 16 órakor a Városmarketing Díj ünnepélyes átadására is.
Azok a városmarketing szakemberek, akik az idei évben nem nyújtottak be pályázatot a workshopon 12.000 Ft+ Áfa összegért tudnak részt venni, amely a szakmai előadásokon való részvételt, az előadásanyagok jegyzeteit,  illetve egy kávészünetet tartalmaz. A workshopon és a díjátadón való részvétel díjmentes az idei évi pályázóinknak és a Desztináció-életciklus kérdőívet kitöltő városoknak, de regisztrációhoz kötött. A díjátadóra és a workshopra a következő linken lehet regisztrálni június 1-ig, a Jelentkezési lap kitöltésével. 

 

PROGRAM


Vonzóbb lesz-e a smart city? Miért és milyen smart marketing tudja a városok fejlődésének új korszakát sikerre vinni? Stratégiai és technikai megoldások egyaránt terítékre kerülnek

13.45 – 14.20 "Smart City" - Smart Marketing – új versenystratégia és technika 
Előadó: Piskóti István, Miskolci Egyetem, Marketing és Turizmus Intézet

14.05 – 14.20 Mitől lesz „digitálisbarát” egy országlogó és városlogó?
Előadó: Papp-Váry Árpád, Metropolitan Egyetem - Farkas Máté, One PR

14.20 – 14.35 Instagram marketing a települések életében
Előadó: Berki Zsolt, MBM Solvers 

Az Instagram marketing mára megkerülhetetlen tényezővé vált az online marketing eszköztárában. Ezt a települések marketingjében sincs másképp, hiszen van mit kommunikálniuk. Terek, épületek, rendezvények, mind-mind egy kép, egy történet, amihez az Instagram a legjobb terep

14.35 – 14.50 Influencer kampányok a városmarketingben
Előadó: Hernádi Gábor, Star Network

Az influencer marketing manapság az egyik legfelkopottabb népszerűsítő eszköz a márkák körében, de mire tudja ezt használni egy város, hogy lehet vonzó turisztikai desztinációvá tenni vagy épp a helyi közösséget erősíteni, esetleg eseményeket ismerté tenni az infuencer marketing segítségével. Egyáltalán kik azok az véleményvezérek és kik követik őket? Ezekre a kérdésekre kapunk választ egy debreceni és egy budapesti városnépszerűsítő kampány tapasztalatai alapján.

14.50 - 15.05 Kávészünet

15.05 – 15.20 Google Cégem és a Lokális Marketing lehetőségei egy desztináció életében
Előadó: Anders Tamás, szállásmarketing.hu  

5 milliárd keresés történik a Google felületén egy nap és ennek harmada valamilyen helyre vonatkozik. A Google az elmúlt években különös figyelmet fordít a desztinációkra, amit egy településnek is ki kell használnia. A Cégem alkalmazás is segít abban, hogyan hozzunk jobb pozícióba egy helyet a térképen és a keresőben.

15.05 – 15.20 Google Cégem és a Lokális Marketing lehetőségei egy desztináció életében
Előadó: Anders Tamás, szállásmarketing.hu  

15.20 – 15.40 A jövő városa, a jövő közlekedése
Előadó: Michaletzky Bálint, GreenGo

A smart városokban smart közlekedés lesz. Egy iparági előrejelzés alapján belátható időn belül, 2030ig az EU-s utazások 40%-át már önvezető autók teszik meg. Michaletzky Bálint a GreenGo e-carsharing ügyvezetője arról beszél, hogy a város és a közlekedés, hogy kerül egy egészen más minőségű, remélhetőleg jobb kapcsolatba egymással az adat által. Mik azok a trendek amik már most itt vannak és formálják az ehhez változáshoz vezető utat.

15:40 - 16:00 Desztinációk életciklusa – marketingkövetkezmények, egy empirikus felmérés tapasztalatai
Előadó: Marien Anita és Piskóti István, Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet, Mentorius Tudás- és Képzőközpont

16.00 -   Városmarketing gyémánt - 5. Országos Városmarketing Díj átadó ünnepsége 

A szekción a Marketing és Turizmus Intézet meghirdeti az egyetemisták immár 6. Országos Városmarketing Versenyét, ahol ez évben ősszel nemcsak a szokásos, mintegy hetven egyetemista csapat, hanem középiskolás diákok is megfogalmazzák javaslataikat, ötleteiket, felfrissítik a csatlakozó partnervárosok turisztikai terveit, marketingjét, s versenyeznek az értékes díjakért – hat helyszínen lebonyolításra kerülő regionális válogatón -s annak nyertesei a decemberi miskolci döntőn. 


 

Városmarketing programok tervezése és sikeres megvalósítása
konferencia
az Országos Városmarketing Díj program keretében
 

---- 2019. április 15.(hétfő) - Hotel Yacht**** Siófok  ----

A Magyar Marketing Szövetség Országos Városmarketing Díj „gyémántjai” minden évben a legjobb, a legsikeresebb marketing programokat ismerik el. A konferencián a marketing szakértői a sikerhez szükséges tervezési és megvalósítási módszereket, fogásokat mutatják be, megosztják tapasztalataikat, a nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat - közöttük a 2018-ban a „városmarketing fővárosa” címet elnyert város, Siófok - sok-sok példáit. A rendezvényen meghirdetésre kerül a város- és turizmusmarketing országos együttműködési platform, MMSZ Tagozat szervezése.
A rendezvényre várjuk a megyei, a városi, települési önkormányzatok, a turisztikai, a kulturális és civil szervezetek, szakmai egyesületek vezetőit, az adott terület marketingjében, kommunikációjában, rendezvények szervezésében érintett szakembereit, akik szívesen ismerik meg mások tapasztalatait és osztják meg sajátjaikat.

A konferencián való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.  A rendezvényre a következő linken lehet regisztrálni április 10-ig, a Jelentkezési lap kitöltésével. 
 

 Program 
 

9.30   | Regisztráció
10.00 | Megnyitó – Dr. Lengyel Róbert Siófok város polgármestere
10.10 | A turizmusfejlesztés, a márkaépítés marketing stratégiája – lehetőségek – Osváth Eszter, vezérigazgató,
Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség (felkérés alatt)
10.40 | Ötlet – Kreativitás – Elemzés - tervezési és realizálási fogások a területek marketingjében – Piskóti István,
igazgató, Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet, MMSZ elnökségi tag
11.00 | Digitális marketing tervezése a városoknál – Máté Balázs, digitális marketing szakértő
11.20 | Városmarketing a helyi turizmusfejlesztésben, desztináció-menedzsmentben – Holczerné Szentirmai Ágnes,
titkár, Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége
11.40 | Gamifikáció – a játékosítás tervezése a városmarketingben – Fekete Zsombor, Behavioral designer, Abagil Kft.
12.00 | Identitásépítés – marketing gyakorlat Bács-Kiskun Megyében - Moisko Csilla, Megyei Önkormányzat
elnöki kabinet vezetője
12.20 | „Siófok - a marketing fővárosa 2018” eredmények, tervek és gyakorlat – Stadler-Szentpéteri Ildikó, irodavezető,
Siófok Fürdőegylet Turisztikai Egyesület
12.50 | Ebédszünet
13.50 | A gyémántok titkai – példák-módszerek-tanácsok a városmarketingdíjhoz – OVD pályázatok sikertényezői –
beszélgetés, konzultáció a jó marketingről

13.50 | márka és arculatépítés – Papp-Váry Árpád, Metropolitan Egyetem, dékán, MMSZ alelnök
14.10 | belső kommunikáció, identitásépítés – Marien Anita, városmarketing szakértő, Miskolci Egyetem
14.30 | külső kommunikáció – Eisingerné Balassa Boglárka, Széchényi István Egyetem,
14.50 | fejlesztési programok, projektek marketingje – Lőrincz Katalin, intézetigazgató, Pannon Egyetem 
15.10 | rendezvények megvalósítása – Nagy Katalin – turizmusszakértő, Miskolci Egyetem,
15.40 | COOPETITION – MMSZ Város- és turizmusmarketing Tagozat meghirdetése
16.00 | Zárszó

 

 

Kapcsolat

Szakmai kérdésekben:
Marketing és Turizmus Intézet
email: mim@uni-miskolc.hu
telefon: 06-20-941-4687, 06-20-981-7702

Operatív kérdésekben:
Marketing és Turizmus Intézet
email: mim@uni-miskolc.hu
telefon: 06-30-637-5558

Számlázási, valamint technikai kérdésekben:
Vántus Lilla
Magyar Marketing Szövetség, marketing menedzser
e-mail: marketing@marketing.hu
telefon: 06-30-297-2139